Kuchnia filozoficzna

Pragniemy zabrać Cię w kulinarną podróż po kulturach i tradycjach z całego świata, oferując wyjątkowe dania w słoiku, które celebrują autentyczność i różnorodność kuchni regionalnych.  Zobowiązujemy się do wspierania lokalnych społeczności i ich kuchni, budowania mostów między kulturami oraz ochrony środowiska naturalnego poprzez odpowiedzialne i zrównoważone praktyki. Wierzymy, że kuchnia zbliża ludzi, a nasze dania w słoiku są narzędziem do tworzenia wspólnych, harmonijnych chwil pełnych smaku i kulturowego bogactwa.

Współcześnie nasze podniebienia są narażone na przytłaczającą różnorodność smaków i zapachów, często zapominamy o odczuwaniu jedzenia, pragniemy prawdziwych, prostych smaków pochodzących z naturalnych składników.

My, jako kucharze, powinniśmy przygotowywać żywność, które jest korzystna dla ciała i rozkoszna dla podniebienia, tym samym przyczyniać się do tworzenia piękna w naszym codziennym życiu.

Wierzymy, że potrawy należy przyrządzać tak, aby były one dobrym lekarstwem na utrzymanie zdrowia. Używając świeżych, ekologicznych składników żywność jest czymś więcej niż posiłkiem, jest naturalnym lekarstwem dla duszy.

Od kiedy gotujemy z takim nastawieniem, zaczęliśmy naprawdę rozumieć znaczenie jakości surowych składników. Świeże, organiczne składniki są w stanie oczyszczać nasze ciała, dlatego używanie produktów certyfikowanych ekologicznych, uprawianych bez żadnych chemikaliów czy modyfikacji genetycznych, jest dobrym punktem wyjścia do osiągnięcia harmonii ciała i umysłu